יש הרבה סיבות להשתתף בהתמחות ליקוט. לפני הכל - זה בדרך שלך. יש בך סקרנות ורצון ללמוד על צמחי בר לצד הנאה מבישול ואוכל טוב. לצאת להרפתקה, למסע של תגליות בטבע ולא פחות חשוב - על עצמך המדריך בו. לדעת לאסוף עלים ופרחים לסלטי בריאות ססגוניים. לחפור שורשים ופטריות לתבשילים מנחמים. להדליק מדורה. להפוך פירות בר לקינוח מושחת וזרעים לתיבול שיהפוך כל בישול לארוחת גורמה מפנקת - פשוט ללקק את האצבעות.
קורס 'טעמי בר' הוא הדרך שלך להעמיק במיומנויות הליקוט הקולינרי והמעשי. נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד להתבונן ולזהות צמחי בר בכל שלבי הצמיחה, בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש.
נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח ובארון התרופות. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר. נשמע סיפורים, אנקדוטות, נחקור יחד מאכלים מסורתיים לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל העושר הזה מוביל לאיכות הדרכה אחרת ולהמון שקט נפשי ושמחת חיים.
אודות רכז ההתמחות
שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה רכז ההתמחות שלכם. הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי - התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט - זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה.
זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם. בהתמחות ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות.
נושאי לימוד ההתמחות והיקף שעות
על הדבש ועל הקמח - יערות מנשה
בין הטיפות - התחדשות ונבטים - יער עופר
מטבלים והשפע של תחילת החורף - עמק יזרעאל
תבשילי יער - קדירה חמה לחורף - גוש שגב
אלכימיה של צמחי רעל ופטריות מאכל - הגלבוע
היקף שעות: 35.
* שינויים במיקום ייתכנו במסגרת אותו אזור בהתאם למצאי הצמחים.
לוח זמנים לכל מפגש
09:00 - פתיחה על המחצלת - תה עשבים, תרגיל לקטות, הצגת נושאי היום.
באילו שעות נפגש? נתחיל בשעה 9:00 ונסיים ב-16:00, אם כי לרוב אף אחד לא רוצה ללכת...
מה קורה אם יש גשם? אם מדובר בממטרים קלים - זכינו. יהיה מחסה מדוגם, ובהפוגות נצא עם מטריות ומגפיים. מניסיון, זאת חוויה עוצמתית יותר. כמובן שאם מדובר במבול או רוחות חזקות אנחנו נדחה את המפגש למועד חלופי ותהיו זכאים להשלים אותו.
מה עושים אם הפסדתי מפגש?
תוכלו להשלים מפגש עם הקורס המקביל או עם הקורס של השנה הבאה.
האם האוכל כשר?
כיוון שהבישול הוא לרוב טבעוני (מנה או שתיים צמחוניות), לא אמורה להיות בעיה. הכלים נקנו במיוחד ומשמשים רק לסדנאות, נשטפים ומאוחסנים במקום נפרד.
המלצות ממורי דרך
הקורס מקנה כלים לליקוט אחראי, ובהמשך בישול בטבע והכנת ארוחות גורמה של ממש! ממליצה בחום!
יעל עוז | מורת דרך
השתתפתי בקורס חצי שנתי של מורי דרך בשיתוף עם בית הספר לתיירות.
ברק, מלא ידע הרימון, מחלק את הידיעות בחן ובשפע, כולל מתכונים מעולים שהכנו בשטח לאחר כל ליקוט. האוכל יצא מגוון, טעים וברמה כמו במסעדות מובילות.
כל סדנה הייתה בעונה ותא שטח אחר מה שהגדיל את החשיפה שלנו לצמחים רבים לליקוט.
ממליצה בחום.
רינת זקלד-כהן | מורת דרך
אני בעלים של חברה שקיימת כבר 24 שנה – עמים וטעמים – ששוכנת בכפר הדרוזי עוספיה ומורה דרך, יוצא לי לעשות לא מעט טיולי ליקוט. הייתי בטוח שאבוא ואשמע קצת דברים שיחדשו לי, והקורס הזה עשה לי מהפכה – בדברים שהכרתי ושלא הכרתי. מאוד נהניתי מההסתובבות בטבע, הליקוט, ההטמעה דרך משפחות צמחים, מישוש, ריח, טעימה, ועד לארוחות גורמה שהכנו ואכלנו ביחד בחברותא. במקביל יש מערך תמיכה כתוב דרך מתכונים ומידע באתר שמסייע לזכור פרטים.
אבי שלמה | מורה דרך | עמים וטעמים
נהניתי כל דקה. הגעתי לקורס ליקוט מקצועי למורי דרך בגלל המקצוע והמשכתי בגלל המורה. ממליץ בחום באהבה ובשמחה!