כנס חיפה ה- 3 בנושא המהפכה הטכנולוגית בתיירות ובמלונאות
דף הבית > אירועים > כנס חיפה ה- 3 בנושא המהפכה הטכנולוגית בתיירות ובמלונאות
מסקנות כנס חיפה ה-3 לתיירות
מגמות ותחזיות בתחום התיירות
- דפוסי ההתנהגות של צרכני התיירות השתנו בשנים האחרונות בעקבות שימוש הולך וגובר בטכנולוגיות מידע (אינטרנט). ניתן לראות זאת בחיפושי מידע והשוואת מחירים בזמן תכנון החופשה, תוך כדי החופשה (למשל בשימוש במכשירים סלולריים כספקי מידע תיירותי עדכני בזמן אמת) ולאחר החזרה מהחופשה כאשר התיירים חולקים חויות ומשתפים חברים ומכרים בחויות ותמונות באמצעות רשתות חברתיות או אתרי אכסון תמונות באינטרנט.
- בנוסף לשימוש בכלים טכנולוגיים לחיפוש ושיתוף מידע, חלה עלייה בשימוש באינטרנט לביצוע רכישות. בשנה זו,-2012 תעשיית התיירות תהפוך לסקטור הגדול ביותר בקניות ברשת האינטרנט עם 1מיליארד קונים און ליין.
- צפוי כי בשנה הקרובההמהפכה העיקרית בתחום תהיה התגברות מעורבות הצרכנים באמצעות רשתות חברתיות. ניתן לראות זאת גם בפיתוחים של חברות סטארט אפ עם מוצרים העושים שימוש ברשתות חברתיות כמקור מידע לתיירים ולשיתוף המלצות וביקורות תיירות.
- תחזיות לשנים הבאות צופות כי שנת 2015 ,תהיה שנת ההמהפכה בכל הקשור לשירותי המובייל והשימוש בהם בחיי היום יום, לכן אפליקציות תיירותיות למכשרים סלולריים צפויות להתפתח כסטנדט בשוק בעתיד הקרוב.
- בעתיד הרחוק קצת יותר, על פי ההערכות בשנת 2020, צפוי מעבר לשימוש באינטרנט סמנטי WEB 3, והפעלה של יכולות סמי אוטומטיות בחיפוש מידע שיהיה מדויק תוך יישום פיתוחים של הבינה הרשתית.
מסקנות מעשיות
- המגמות העולמיות של התחזקות הרשתות החברתיות, קניות באינטרנט ושימושבסלולרי משפיעות גם על השוק הישראלי. החברות הישראליות בחלקן כבר נערכו לכך, עם התמקדות בפיתוחים רלוונטיים של חברות סטארט אפ החל מהקמת רשת חברתית חדשה לתיירים ועד הטמעה של מערכות סלולריות מתקדמות בבתי מלון לאספקת שירותי קניות ומידע לאורח. על תעשיית התיירות הישראלית לאמץ פיתוחים אלו ולעשות את המאמץ הכרוך בשינוי דפוסי פעולה מסורתיים לטובת אלו של העתיד הקרוב מאוד.
- סוכני הנסיעות צריכים להתאים את עצמם לעולם שבו הצרכן חשוף למידע רב ומסוגל להשוות מחירים ולבצע רכישות עצמאית, ולהפוך ליועצי תיירות שיכולים לספק את התוספת האנושית שאין לה תחליף ברשת.
- גופי ניהול יעדי התיירות, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי, החלו לעשות שימוש ברשתות חברתיות לקמפיינים תיירותיים, בעולם קמפיינים כאלו הופכים לחלק אינטרגלי מאסטרטגיית השיווק של יעדי התיירות. יש לחזק מגמה זו, עם העלייה בכוחן של הרשתות החברתיות, יהפוך השיווק במדיה זו לקריטי עבור ישראל כיעד תיירותי ועבור ערים או אזורים בתוך הארץ שירצו לקדם את עצמם ביעלות.