לאור התחרות הגואה בענף האירוח ושינויים מבניים בצינורות השיווק, שרשרת האספקה תופסת עמדה בכירה ביותר בארגון אשר משפיעה מאוד ביצירת רווחים והגשמת יעדי הארגון.
הקורס מקיף את מרבית הדיסציפלינות הרלוונטיות לענף האירוח, שרשרת האספקה על כל גווניה המותאמות למלונות, דירות אירוח, דיור מוגן, אכסניות, אתרים תיירותיים ועוד.
מעבר ללמידה תיאורטית, הסטודנטים ילמדו ויחוו את הצדדים המעשיים של הפעילות המסחרית והלוגיסטית, אשר בענף האירוח מתמזגים ויוצרים את הסינרגיה התפעולית הנדרשת, שבסיכומו של דבר יוצרת את הבידול בין ארגון לארגון.
במהלך הקורס הסטודנטים ייחשפו לעולם עשיר ומגוון אשר מניע את המלון / אתר נופש ובכלל מהווה מנוע המאפשר לארגון להוביל אל מטרותיו.
הקורס מיועד לאנשים אשר עוסקים בענף האירוח ו / או מתעתדים לעבוד בענף ומבקשים ללמוד, להתעמק ולהתמחות במקצועות הרכש והלוגיסטיקה.
מועד פתיחת קורס: ינואר 23
במהלך הקורס ילמדו אנשי מקצוע מובילים ומיטב המרצים.
נוכחות בלפחות 80 אחוז מהשיעורים, נוכחות בסיור המקצועי, כתיבת פרויקט גמר והצגתו.
לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודת סיום מטעם בית הספר לתיירות בישראל בניהול אוניברסיטת חיפה.
בסיום הקורס יש להגיש פרויקט גמר ולסיים את שעות הסטאז'.
ימים, שעות, עלות ומשך הקורס
היקף הקורס: 120 שעות אקדמיות.
מתכונת הלימודים: ערב אחד בשבוע למשך חמישה חודשים. הלימודים הפרונטליים יתקיימו בבית הספר לתיירות בתל אביב, רחוב שטריקר 19א'.
כ-20 אחוז מהקורס יועבר במקוון.
מועד פתיחת הקורס: ינואר 2023
ימי הלימוד: ימי רביעי בין השעות 16:30-21:00.
שכר לימוד: 5,200 + 350 ש"ח דמי רישום (במידה והנרשם מבטל דמי הרישום אינם מוחזרים).
נושאי הלימוד
מבוא לרכש ולוגיסטיקה בענף האירוח | מטרות אגף הרכש | מדיניות אגף הרכש | מעמדו של הרכש בארגון | ניהול מערך מסחרי ושרשרת אספקה בתנאי אי ודאות | ניהול שרשרת האספקה בארגונים קטנים | ניהול מסחרי ושרשרת האספקה בתנאי אי וודאות | צרכנים פנימיים, צרכנים סופיים- "ספק לקוח" | סחורות ושירותים, רכש דיפרנציאלי, רכש קומודיטיס, רכש בתנאי מונופול, רכש טכני סחורות ושירותים | דגשים מסחריים + מודלים עסקיים | עולם המשקאות: רכש יין, בירה, משקאות חריפים ומשקאות קלים | רכש פרוייטאלי- בינוי, שיפוצים, תשתיות | רכש אנרגיה- חדשנות | ניהול ספקים וקבלנים, אישורם, דירוגם והערכתם + הזמנת רכש, הסכמי מסגרת, הסכמים ארוכי טווח, הסכמי שירות | היבטים משפטיים ורגולציה, חוק המכרזים, אתיקה עסקית, ניהול מו"מ בתום לב + נהלים וסטנדרטים | שיטות מו"מ + סימולציה | נהלים וסטנדרטים + יבוא סחורות, יבוא ידע, בנצ'מרקינג | ניהול מחסן, עיתוד מלאי, מלאי מינימום, עלות מלאי, אחסנה, שינוע, מערכות מידע, מלאי בתהליך ,FIFO ,פרטו, אובדן + תהליך קבלת סחורות | היבטים תפעוליים בארגון ובשרשרת האספקה + עונתיות וחגים | בטיחות מזון + עולם הכשרות | מדדים לבחינת יחידות שרשרת האספקה KPI | בקרת תהליכים של שרשרת האספקה, ביקורת חיצונית | בניה, ניהול ומעקב תקציבים | מערכות מידע בעולם הלוגיסטיקה | איכות סביבה וקיימות - מדידת אובדן